Y-ketjut

Taivutetuin sivulevyin valmistettavat Y-ketjut edustavat Ketjurauman ketjuvalikoiman järeampää päätä ja niiden käyttökohteet ovat pääosin sulatuskuljettimissa sekä rummun syöttö- ja purkukuljettimissa.

Käyttöolosuhteista johtuen Y-ketjujen holkit valmistetaan monesti voiteluporauksin, jolloin raskaasta kuormasta johtuvaa suurta pintapainetta kestävä erikoisvoiteluaine voidaan painaa suoraan ketjun niveleen valmistuksen yhteydessä. Voiteluporaus mahdollistaa myös nivelen jälkivoitelun ketjun elinkaaren aikana.

Tuotteemme

Niitatut kuljetinketjut 

Ketjurauma Oy:n niitatuissa kuljetinketjuissa ketjujen tapit ja holkit kiinnitetään sivulevyihin puristussovitteella, jolla aikaansaatu liitos ei väljisty rajussakaan käytössä.

Hitsatut kuljetinketjut 

Ketjurauma Oy:n hitsattujen ketjujen tapit ja holkit kiinnitetään sivulevyihin automaattikonein suoritettavalla V-railohitsauksella. Liitoksen lujuutta lisäävät tappien ja holkkien olakkeet, jotka varmistavat ketjun mittatarkkuuden ja sivuttaisvälyksen.

Kolat ja pariketjut 

Perusketjua voidaan harvoin käyttää sellaisenaan materiaalin kuljettamiseen ja useimmiten ketjuun kiinnitetään erilaisia kolia joko pultein tai sivulevyihin hitsaamalla. Ketjuraumalla on vuosikymmenten kokemus erilaisten kolien suunnittelusta, kustannustehokkaasta valmistuksesta ja kiinnityksestä.

Korvakkeet 

Ketjurauman tuotevalikoimaan kuuluvat myös kiinnityskorvakkeet kaikissa eri muodoissaan. Ketjujen sivulevyt valmistetaan korkealuokkaisesta rakenneteräksestä johon korvakkeet voidaan luotettavasti hitsata ilman esi- tai jälkilämmitystä.

Tarinoita