Takolenkkiketjut

Takolenkkiketjut soveltuvat rakenteensa, materiaaliensa ja lämpökäsittelyjensä ansiosta erityisen hyvin kuluttaviin käyttöympäristöihin sekä tukkivan materiaalin kuljettamiseen. Takolenkkiketjuja käytetään monesti mm. pohjatuhka-, hiili- tai sementtikuljettimissa, mutta ne soveltuvat hyvin myös viljakuljettimiin tai esimerkiksi hakkeen siirtoon. 

Takolenkkiketjuihin voidaan käyttökohteesta riippuen kiinnittää erilaisia raappamalleja tai ne voidaan tavallisten kuljetinketjujen tapaan varustaa kolilla pariketjuiksi.

Tarvittaessa takolenkkiketju voidaan valmistaa kuumankestävistä materiaaleista, jolloin päästään yli 800C käyttölämpötiloihin.

Tuotteemme

Niitatut kuljetinketjut 

Ketjurauma Oy:n niitatuissa kuljetinketjuissa ketjujen tapit ja holkit kiinnitetään sivulevyihin puristussovitteella, jolla aikaansaatu liitos ei väljisty rajussakaan käytössä.

Hitsatut kuljetinketjut 

Ketjurauma Oy:n hitsattujen ketjujen tapit ja holkit kiinnitetään sivulevyihin automaattikonein suoritettavalla V-railohitsauksella. Liitoksen lujuutta lisäävät tappien ja holkkien olakkeet, jotka varmistavat ketjun mittatarkkuuden ja sivuttaisvälyksen.

Y-ketjut 

Taivutetuin sivulevyin valmistettavat Y-ketjut edustavat Ketjurauman ketjuvalikoiman järeampää päätä ja niiden käyttökohteet ovat pääosin sulatuskuljettimissa sekä rummun syöttö- ja purkukuljettimissa.

Kolat ja pariketjut 

Perusketjua voidaan harvoin käyttää sellaisenaan materiaalin kuljettamiseen ja useimmiten ketjuun kiinnitetään erilaisia kolia joko pultein tai sivulevyihin hitsaamalla. Ketjuraumalla on vuosikymmenten kokemus erilaisten kolien suunnittelusta, kustannustehokkaasta valmistuksesta ja kiinnityksestä.

Tarinoita